Monday, 2 May 2011

Siapa itu Yuyu Zulaikha??



Harini...terasa nak bercerita mengenai salah seorang blogger terkenal dan terkemuka tanah air (Cewah) iaitu cik YUYU ZULAIKHA. Ehm..kata orang...kalau kita tahu kebaikan seseorang, kena tanya kawan baik dia, and kalau nak tahu keburukan seseorang, tanya plak kepada musuh dia......Tapi siapa aku ni untuk bercerita mengenai pemilik nama Yuyu Zulaikha ni...Musuh atau Kawan?Ayu......Yuyu....Yuyu...Ayu....xpalah..sapa2 pun xpalakan...

Aku mengenali pemilik blog kupu2 kecik ini dengan panggilan Ika...Time tu,aku tak tahu yang nama dia banyak sangat suku kata..ada tujuh..Last2,baru aku panggil ayu jugak...

Ayu di Matrik,memang agak femes sebab dia lain dari lain....Pi mana2,misti dia jadik tumpuan, satu sebab dia memang kecik, 2)  dia lawa..HEHEHE..Ntahla, bagi aku dulu, sekali saja aku pandang dia..trus aku nak pandang 2 kali..Mungkin sebab dia kecik sangat kot...EH, Ka...aku yang besaq sangat?? kahkahkah..kalau tinggi sket memang kalahlakan Ayu Raudhah..Muka dia pun memang patern2 tu jugek...Ampa perasan tak?hehe

Nak dijadikan cerita, masuk second sem, dia jadikla rumet aku kat bilik A-1-1,yang terletak betul2 atas klinik..Eloklakan,kalau dia sakit memang dia boleh terjun terus ja kat bawah...trus jumpa ngan doktor yang salu bajet bagus itewww. 

Ha...Malas nak bebel banyak2....kita tgk jalah fakta mengenai Ayu ni kat bawah...Ayu,jaga tau hang...kita kenakan dia habes-habesan...hehe



Ni masa kitaorang cuba beg balik kampung Kak Farah yang baru beli kat Giant..hehe

Selalu jadik bahan experimen...hehehe


Muka "MYSPACE", try tanya dia..Kak Ayu2, caner wat muka MYSPACE iteww??? HEHEHE

Ayu dan roomate2 yang lain



Fakta mengenai Ayu Zulaikha.jeng3

  • Hidup matinya depan laptop dia. No internet,she will  die!
  • Mungkin kelihatan agak sombong dengan orang yang baru2 dikenalinya...Kalau baru kenal,jangan tanya soalan2 yang berbentuk peribadi...dia tak suka
  • Amat terkenal di Giant Nilai...Tambah2 ngan Mamat Bangla yang juai Takoyaki Sotong
  • Time kat KFC, dia akan minum milo..Dia xminum ayaq gas..sebab xelok untuk sakit dia..
  • Natural beauty...dia memang lawa pun xpakai make up..smooky eyes!!!!!!HEHE
  • High heels jarang beli nak padan ngan dia...buh tisu jelah..
  • Banyak gila stok coklat..
  • Dia pemurah...Nak kata kaya taklah jugak..tapi duit dia memang bersepah-sepahla..bawah katil,tepi tilam,bawah sejadah, dalam rambut...err, dalam rambut? hehe
  • Dia xsuka mengumpat orang...tu yang aku suka kawan ngan dia..
  • Tahap kesihatan dia kadang2 yang ado ja Temah..
  • "Mak...nak dwit.." tu mostly dialog dia kat tepon ngan mak dia...hehe...
  • Harga makanan dia dalam RM 1.50-RM 2.00 ja...sebab dia makan sket sangat..salu sambal ikan keli ngan nasik suku jeeerr..tu pun kadang2 aku makankan jugak sebab dia makan tak habes.
  • Nama rumet pun kadang2 lupa...dia bukan pelupa,nyanyuks sket ja..kehkehkeh..gurau2
  • Gelabah giler kalau nampak mamat hensem..ni bukan dia ja,aku pun..hehe..
  • Terer math..Ca tanya Spm dia brapa?
  • Suka pink...dah...nanti crita len..
Ha..misti korang tertanya-tanyakan..mana keburukan2 dia...takkan kebaikan ja ada? hehehe...Tentang itu,aku tak tahu...........sebab  dia memang kawan baik aku kat UIA Nilai merangkap roomate yang duduk di sebelah katil aku.. Apap2pun, aku pun akan defend dia habes-habesan kalau ada haters2 or cik anon si kuman jahat yang nk buli dia..so to all the haters, u better watch out okay...top up pun mintak kat mak ayah lagik, dah nak carik pasal ngan orang..huh!


To Ayu...kiteorang support hang! No matter what people say or try to make you down, just ignore it..Keep on walking babe,keep on blogging!Insya Allah, Allah knows best! Get well soon!

27 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...
This comment has been removed by the author.
risa said...

hehehehe...tetiba tau history dak yuyu
nice entry..thumbs up!

meaw said...

kesian yuyu jadik bahan eksperimen....btw,memang syok kenal ngn yuyu.....banyak cakap n sempoi gilak diaaaaa....dah jumpa da dia sekali :)


pon jadik bahan eksperimen,HAHAHA...nak tau?tanya dia sendiri :P

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahaah.. malu nyaaaa ^^ jannahhh! ko jahat!

eqyn asyiqin said...

Yuyu comel lahhh !
She is awesomeeeee <3
hihi^^

y u y u Z u l a i k h a said...

k.risa : ni la kawan baik saye dulu dulu masa saye di fitnah orang :(

onie : hahahaah.. onie lagi jahat!

eqyn : ishhh! malu dahku :')

www.fierapirot.bolgspot.com said...

kak yuyu memang comel pun..bestnye ade kawan surport diri kite..hehehe.. kak memang seorang kawan yg baik..=)singgah and follow akak dari blog kak yuyu.=)

Dija Subadi. said...

bestnya yuyu. telampau baik nye. hehe comel pun comel~

SHM said...

hah, terlalu kecik smpi boleh muat bagasi...
mesti orgnya comel je an..:D

HALIM said...

hahaha..muka myspace ^_^

iqa_zam said...

kecik gil seyh!muat masuk dalam beg..hehe..tapi lain pulak mukanya bila mekap..hee..

sweetnye kawan buat details macam ni..rasa dihargai.. ^_^

Dim Benihana said...

haha lawak gambar dlm beg tu..

.: anys :. ツ said...

hahahaha . kk ayu boleh masuk dlm beg tu . kecik gila .

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahah.. beg tu sangat sangat besar okay! hahaha.. bukan sebab yuyu kecik T_T

JIJI YU said...

pergh..peminat setia yuyu ni.

EZAN IDMA said...

waa. kantoiii

Love hurt aeNnn said...

kecik betul yuyu kita.. :)

meaw said...

wakakakakaka! yuyu terkono lagik :P
naseb bek onie tak larat ja,kalau tak ,dah angkut yuyu taok lam laut,HAHA :P

JANNAH means Heaven said...

ayu: Please accept the truth okay.. that u r really2 small,hehehe..xpa kiut!

Eyka said...

comell gilakk yuyuu!! hahaa:)

azrijohan said...

peh,muat seh sumbat dalam bag

♥CIK SHA♥ said...

ni seludup masuk naik flight pun boleh ni..jimat tambang..hak2..

Hazrina Erin said...

hahah~comel je yuyu! muat dlm beg..:P

yaya kechiq said...

haha dulu masa kat uia nilai selau nampak yuyu tapi tak pernah tawu nama . kalau nampak mesti cakap kat kawan "ehh kecik nye budak tu . lagi kecik dari aku" . hehe

Fathiah Hamim said...

err yuyu student uia ke? sekarang kat mana?

Muhammad hamizan bin yusof said...

tak sangka yuyu yg femes tu bdk UIA jgk..ni yg nak bangga nih..huhu

afiqahinani said...

huhuh...sokong jannah....
wahh...da lama cari2 ika kecik y tomei2 ni...coz da terpisah lama...
dia ni rumate tima kat p.j...dulu2 slalu tnya2 kabar dia dr kak farah sja