Tuesday, 31 May 2011

Happy birthday Aliff!!!!!!!!!!



Allah selamatkan kamu!
Allah selamatkan kamu!
Allah selamatkan Aaaaaaliff Danish!
Allah selamatkan kamu!!!!!!
yeay!!!!!!!!!

Harini...tepat pada pukul 5.36 petang tadik..genapla 2 tahun umoq anak saudaraku,Muhammad Aliff Danish..Ehm...maka dengan itu, genapla 2 tahun aku bergelar kHOLA@ Makcik!!!!!! hehe...



Ni gambar Aliff yang pertama aku dapat selepas dilahirkan through MMS....Xtahula macamna nak gambarkan ketika tu...Sebak, terharu, bersyukur, gembira....semuanya bercampur aduk...Tak sangka..akhirnya, rumah aku meriah jugak dengan tangisan budak kecik...Dah lama sangat tunggu saat ni...Dari aku darjah satu lagik...fuh.....Lamakan....Thanks Allah....Thanks for granted my family and i this baby....


Pertama kali Aliff tiba di Semenanjung...sambil dipangku Pak Ngahnya...hehe..eh2..Pak Ngah nampak kurusla...hehe




Aqiqah dia..Time ni jemput budak2 Tahfiz datang ramai2


Alhamdulillah..masa kenduri Aliff...30 juzuk dapat dikhatamkan secara beramai2 oleh para Hafizat ini....Semoga Aliff juga menjadi Al-Hafiz seperti mereka..Amin...

Aliff masa umur hampir 3 bulan..



Aliff umoq setahun...Comel berbaju melayu...Khola suka tengok Aliff pakai baju ni..Selamat Hari Raya Aliff Danish..hehe..

Aliff dah nak masuk 2 tahun!!

Aliff dah besaq....ngan tokwan dia...............hehehee..

Aliff Danish yang Khola sayangi...Tahniah, sekarang awak sudah berumur 2 tahun...20 tahun lagik, umur awak akan sama dengan khola sekarang ni.. Time tu..Khola dah tua cik ooi...dah 42 tahun dah...(tapi masih menten cun lagik) hehe.. err, tak penting yang belakang tu..

Apa2 pun..Selamat Hari Lahir sayang...Awak anak buah khola yang sulung nih,Baby No 1 tau!!!hehe..Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah tau...Khola harap sangat yang awak akan dapat baca apa yang Khola tulis ni..ehm..mungkin 3 tahun, mungkin 5 tahun akan datangkan...Xpa, belajaqla membaca dari sekarang..Khola doakan semoga awak menjadi anak yang soleh dan bijak..Insya Allah..semoga Allah merahmati perjalanan hidup awak sehingga ke syurga...Amin....

err..tolong pesan kat ibu awak kata Khola nak baby baru..boleh tak? hehehe .>;-B

Nak tahu cerita khola sewaktu awak mula2 dilahirkan??,klik SINIl


16 comments:

Munira Shaari said...

comelnyer!!!!!!!!!!!!!! muka aliff mcm muka jannah..adnin pun comel jg!!!

JANNAH means Heaven said...

hehe..yaka wei...besalah...like nephew like hot autie like me!!!!!!!! hahahhaa...Alhamdulillah..Haza min fadzli Rabbi..

JANNAH means Heaven said...

* I mean auntie..hehe

Munira Shaari said...

auntie dia mmg hot,kwn auntie dia lg hot huahua..anyway tolong cubitkn pipi adnin n aliff utk sy ek huhu

EFFA KHAIRUNNISAK said...

khola yangg disayangi, terima kasih... kalau khola nk rapat ngn aliff khola kena la plan mai jln sini selalu...almaklumlah sini tkde bas tp ada kapal laut ngn kapal terbang jer... kkdg2 tambangnya murah kkdg2 tambangnya mahal...pilih2 la hari apo nk mai..hihihihihih

JANNAH means Heaven said...

AUKKK!..ibu Aliff, khola ni bukan aper, bizi sikit..maklumla..YB la katakan..asyik kena panggil menjenguk kawasan ja..hehe..ada pitih BORAMBEH JA KAMEK!!!!!

JANNAH means Heaven said...

Munira: Nak cubitkan? ok2..ramai plak nak aku cubitkan anak buah aku ni..makin kecikla dia...hehe

Munira Shaari said...

hehe btambah chubby la pipi 2 kene cubit :D

JANNAH means Heaven said...

Munira: A'aa..kalau macamtu..saya rasa nak cubit awakla...bagi gemuk banyak..hehe..

Munira Shaari said...

bagus juga 2..cepat2 cubit skrg hahaha..

(adoi2 kuat nyer jannah cubit hehe)

JANNAH means Heaven said...

munira2 apa rahsia awak kurus?hehe

Munira Shaari said...

sy kurus sbb takdir..klu nk ikutkn p'makanan sy ni dlm kategori kuat mkn jg la..

JANNAH means Heaven said...

saya ni takdir jugak ka ha?hehe

Munira Shaari said...

nope la jannah..exercise bnyk2 insyaAllah..awk xnk cube ke VCO yg sy ckp hari 2

JANNAH means Heaven said...

VCO??? aaaah...eh mak saya suh kurus semulajadik...dia xkasik makan menda2 ni...semulajadik...agak2nya tunggu kiamat la kut..hahaha

Munira Shaari said...

VCO 2 100% minyak kelapa dara mmg xde bhn kimia..popular sgt skrg ni benda 2..xpe2 nnt bukak sem sy story kt awk lebih lanjut ek huhu