Thursday, 5 May 2011

Jatuh,bangun,jatuh dan bangun semula...




Alhamdulillah...bersyukur ke hadrat Allah S.W.T atas segala rahmat dan kurniaan serta peluang yang diberikan kepada aku dan seluruh ummat untuk bernafas...

Kelmarin 4/May/ 2011, tepat pada pukul 5 petang adalah detik yang amat ditunggu-tunggu oleh seluruh pelajar UIA....hehehe...Detik keluarnya keputusan peperiksaan kami...Baik budak2 Undergraduate mahupun Post Grad( Master),semuanya mendapat result pada hari yang sama..

Mengimbas detik2 menunggu keputusan peperiksaan itu (Skema giler ayat aku), pada masa tu,aku masih di sekolah,mengajar KAFA..Teringat lagi, sambil2 duk mengajar tu, tak senang duduk aku rasa, sambil2 duk bagi kuiz kat students2 tu,mata tak terlepas dari jam dinding di hadapan aku..hai...lambat lagi ke kelas nak habes ni...Ikutkan hati aku..memang aku nak lepaskan awal ja budak2 ni...Tapi disebabkan mak aku yang jadik "guru besor" kat situ duk wat observation jadik xlehla nak cari nahaskan..kang,dengan2 aku kena semelih..hehe...

Dalam pukul 4.30 petang tu..tengah2 nak habes kelas,tiba2 ada budak muntah pulak....Hai..kemarin tak muntah,aku nak balik awal ni nak muntahla pulaaaak...Muntahla esok ker..Postponela dulu..huhu..Last2 mak aku suruh budak2 cari mop..mopkan...lambatla baliknya....Pastu,dalam perjalanan nak balik tu,mak aku cakap nak singgah kat Alian,amik baju adik aku...Lambat lagik..Pastu beli pisang goreng..Then,baru sampai rumah.......

Sampai2 rumah,nak masuk Web IIUM,memang jam habeslakan...sesakla..budak uia ja bopa puluh ribu..Last2,dapat link masuk, dapat masuk senang ja....Masuk2...Zuuup!!!!!!! Berderau darah aku...

Ya Allah..Dua perkataan yang tergambar untuk dikatakan pada semua orang..." Terima Kasih"



Result semester keempat aku,Alhamdulillah...Jadikan hari ini lebih baik dari yang semalam..Lebih sedikit ja dari pointer second semester...Alhamdulillah;-)


Terima kasih kepada:

# Tok Yam, Mak, Abah yang mendoakan ANAKONDA setiapkali ANAKONDA nak exam...kehkehkeh.

# Puan Noraini Shahida-Cikgu BM ceq..jasa dan pengorbanan cikgu memang tak dapat saya balas.Thanks for the long consultation and tazkirah Ustazah,hehehe

# Dr.Mumtaz Ali Muhammad-Method of Da'wah, walaupun dalam kelas dia,aku salu curi2 keluaq naik motor pi wat reja len tapi Dr ni wat dek jerr sampailah satu hari baru dia tanya aku nak pi mana..Kantoi..Thanks for the consideration..Lecturer yg sangat2 baik hati..

#Dr. Ainol Maziah-Discourse Analysis, ni subject killer mak tau nyah, Alhamdulillah..Dr Ainol baik..hehehehe..Very generous person!

#Dr Mukhyani Razikin-Curriculum and Instruction-Dr yang paling2 seni yang pernah aku jumpa..Dinamik! I adore him so much

# Dr Supiah Saad- Curriculum of Moral Education-Terima kasih kerana mengajar kami tentang hidup....;-) The way you talk, remind me lot of things

# Dr Johdi Salleh- Social Work For Community Service-Apa itu............hehehehehe..Dr yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat aku suka dan saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat baik hati serta saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat cool...sapa yang tak suka dia,aku bakoor nanti..

# Sis Asma Juned- Public Speaking-Your passion toward teaching students on how to speak English,and speaking in public is very2 amazing..I really love it..Thanks Kak Asma'

# Kak Effa,Abang Effie.Abang Zuhairi,Kak Eja,Kak Nor,Abang Firdaus, Aqilah,Aliff dan A'dnin...doa kalian amatla aku hargai..Thanks my siblings,my nephews,my brother and sis in law..Without you, i'm not here..cewah,macam dapat award plak aku nikan..bahahahaha

# Alll my best friends all over de world..( banyak,takut tak tersebut ada plak yang kecik hati,jadik saya generalkan jelah yer) hehehehe


I will never say never, i will fight forever..To all students who still in the atmosphere of final examination, wishing u goodluck and i dedicate the JB song,Never say Never for u..;-)


Targetla setinggi awan,kalau jatuh pun,anda akan..jatuh di atas gunung...Lihat target saya: KLIK SINI.

4 comments:

SHM said...

wah , hebat ! tahniah ye sis jannah . smoga terus berjaya di masa hadapan kelak

JANNAH means Heaven said...

eh,bukan hebatla dik...kalau hebat 4 flet terus..awak pun,goodluck ya dik:-)

Syar Chek Mat said...

YA ALLAHHHHHHHHHHHHH SAT2 AKU CALL AWK

JANNAH means Heaven said...

ha...hehe......thanks nookkkkk