Sunday, 1 May 2011

apa yang termakan semalam...hehehe



Semalam.............dalam pukul 9.30 malam

Mak: Ish..Teringinnya nak makan ais kacang...kat mana ya juai ais kacang ni..

Abah: Ada2 kat Kuala Perlis.Jum bersiap2,kita pi pekena ais kacang kat Kuala Perlis...Dia ada aiskrim tau atas dia..Sedap..

Bagi orang kampung macam kami,kalau ada ais kacang yang ada ais krim tu,kira sedapla...hehehe..

Abah pun suruhla aku n da gang pi bersiap...Bajet makan ais kacang ja nih...Bersiapla kami semua nak pi makan ais kacang.........................sampai2 ja....



Amikla tempatnya kan....malam ni ramai betul..wei,korang pun makan ais kacang jugak ka..


Makanla dulu lolipop ni sementara tunggu aih kepai ni...


Eh,ni bukan ais kacang ni..............rasa lapaqla plak...meleleh2 ja tepi kedai ni....Takkan nak order ais kacang ja kot bah mai jauh2 ni,..
Mentarang my feveret!!!!!!!!!! Misti ada yang tak pernah tgkkan.......hehehe..hai,manala ais kcang nihhhh


Ha....ni ais kacang aku mai dahhhh..perisa keladi..ni aku punya..ekceli aku nak vanila,tapi xpala...keladi pun oraitlakannn....Aku namakan ais kacang ni..."Ais Kacang Jannah Keladi Tak Miang Tak Hot Taww,Amboi3"!!!!!! kahakhakahkah...suka suki aku jakan nak bagik nama dia...Biyar r!!KAU ADO?hehe

Ni mak aku punya...Nama ais kacang ni.."Pelangiku Pelangimu Jua, Mak, Saya Nak Kahwin"..Ha panjangkan nama ais kacang ni....kehkehkeh...err...tak dak kena mengena pun ngan aku..hahaha


Ni kak Eja punya...nama ais kacang ni..."Maharaja Lawak,Jozan Memang Best" kahkahkah..uNDI Jozan!!!!!!



Ni adik aku punya..Nama Ais Kacang dia " Selambat2 Kura2 Shuffle, Lambat Lagik Bas Rapid Gombak Datang, Sebab Driver Tu Keja Nak Mencekik Ja Sebelum Bawak"!!!!ha..panjangkan nama ais kacang adik aku...errr...ni nama ais kacang adik kau ker atau  luahan perasaan kau nyah????Kau Agak?




Sekali kau......Ingat ais kacang tu boleh kenyang ker nook........Usus aku ni banyak kilometer tau!!!!!Kalau bukak ni maybe ntah2 sampai Penang apa...siap boleh Jamak lagik..( Hiperbolanya mak nih)hehehe


TIBA2
.
.
.
.
.
.


CAK!!!!!!!!!!Datang r...rezeki minassamak( rezeki dari langit) Alhamdulillah,rintihan cacing2 dalam perutku kedengaran jua....YEAH......"THE ANACONDA IS COMING BABY!!!!!!!"hehehe...




Magik kan??!!!!!!!!! Aku tak tau,dia yang datang bergodek2 kat depan aku...Sambil berkata..Makanla aku,makanla aku..please Jannah Please!!!!!!!!!!! HEHEHE..Aku pun simpati...makan jugakla...isk isk isk..




Tak cukup lagik...tiba2 rumput2 hijau ni berlari-lari masuk ke dalam pinggan dan Pluuuppppp!!!!!!! Masuk dalam perut aku...Ni adik aku order,dia suka...


Ni nama dia Paula....Kembar Paul...Dia pun takda job sekarang...Ni la job dia...kasik aku kenyang..Alhamdulillah...syukur sangat2 ya Allah....nanti kita makan sama2 na reader2 sekalian..




Ok..ni MENTARANG...nampak pucat jakan....KO demam ker nyah? Ko jangan,nak masuk perut aku ni kena r hepi2 sket..Kang tak pasal2 Gout pulak aku nih...huhu...Nauzubillah...




MASA MEMBADAK......

 Warhhhh...babah, befi ngan kak jah!!!!!!!!! HEHEHEHEHE..Ais kacang la sangatkan...

TAMMAT!!!!!!!

Psst: Insya Allah...nanti kalau Allah permurahkan rezeki kita,kita pun akan merasa makan sedap2 jugak...kalau  tak dapat kat dunia,kat Syurga pun adakan?

5 comments:

Syar Chek Mat said...

YA RABBI JANNAH.... JAP2 AKU PERLUKAN MASA UTK STABILKAN MINDA AKU UKT KOMEN POST NI..

EFFA KHAIRUNNISAK said...

tak aci betul la hampa semua nie, pie makan tk ajak akak pn.. tak aci ler....

JANNAH means Heaven said...

syar: OK...Take ur time k...kehkehkehkeh

EFFA: oLOLO....ACI kat India la...hehehe...nanti kiter makanla sesama......alah awak ni kak epot,macamla abah taknah bawak dia..

effa khairunnisak hj othman said...

janah: sekali pandang nampak sedap sotong celup tepung tu, dua kali pandang amboi mak...sedap lak abc tu

JANNAH means Heaven said...

memangla...sedap...murah lak tu...jemputla ya turun kat Perlis....hehehe