Monday, 28 March 2011

Target saya kali ini

Sejujurnya...saya agak takut untuk menghadapi peperiksaan kali ini...Target saya benar2 tinggi..saya mahu menghadiahkan Dean List lagi untuk ibu dan ayah saya...semester lepas,saya kecundang dengan teruk..CGPA saya Alhamdulillah, masih 3.59 tapi GPA saya hanya 3.446 menyebabkan saya gagal mendapatkan Dean List semster lepas...Dan saya hanya mampu memandang sahaja sahabat2 saya mendapat sijil Dean List mereka..Kali ini, saya harap,saya juga akan mendapatkan apa yang mereka dapat..Target saya kali ini ialah 3.75..Saya pernah mendapat 3.77 dua sem yang lepas dan kali ini saya yakin,saya mampu mendapatkannya sekali lagi..Ya Allah..Berilah kekuatan kepadaku Ya Allah..

Nyanyi ngan A'dnin;-)

video

Plan kalau dapat biasiswa

Ni plan aku...nak wat braces gigi...sebab gigi aku ada masalah sikitla..Bahagian bawahla...susah benor nak bercakap dalam keadaan yang sempuna sebab gigi bawah ni salu wat hal...Hopefully klau ada rezeki dapat scholarship KPM,aku nak sangat wat braces ni...huhu

Aku dan henpon..




 10 things that people have to know about Jane and HER handphone are:

  1. She does not like to msg people except the one that she could not speak with..(Guy usually)
  2. Does not like to talk more than 10 minutes.
  3. Hate missed call
  4. Only talk to her best friends
  5. Dislike to talk with baby although she used to do it almost every week...( Baby usually does not respond anything) huhu
  6. Always did time constraint when she want to do some calls...usually 1 minute per call...bahahaha..kedekutkan aku..
  7. Shy to talk with man...Pemalu la jugakkan..
  8. Sogha tukar jadik jantan bila dalam telefon..taktahula pasaipa..
  9. Jarang wat miskol kat parents dia...
  10. Can texting without looking at the screen....but Nokia only la...henset lain failed...hehehe



Awesome Night!!!

Ok last night sangat2 best..Kelas Dr Supiah wat barbeque..Memang cun habesla...sebabnya aku suka...hehe..Time makan,sapa yang tak suka memang abnormal lakan...Ok,jum usha gambaq2 nak?hehe

 Ni budak2 laki yang bakaqkan...pandaila dorang

 Aku tukang g tgk ja,mana tau kalau ada ayam2 terlepas masuk dalam mulut aku ka kan...bahahaha

 Malam ni...sepatutnya aku pakaila baju lawa2 sketkan sebab ada pertandingan Prince, Princess..Tapi aku takdakla lak baju cantik2...aku pakai baju besa2 ja...okla kan...janji tutup aurat...huhu

 Ayam2 yang seksi2...perghhhh.......

 Waduh2...kok,kelaparan sih melihat ayam2 ini

 Ha...nila reja aku...kacau kerang2 ni nak beriadah...hahaha...takda,aku tengah ajar kerang2 ni mengucap sebenarnya....sebab satg dah kena bakor!!!!!!!!hahaha

 Orait...ni classmate aku...Bukhari...orang panggil dia BUBU...hahahahaa..Bubu oklakan,jangan budu sudah...hehe
 Heaven giler dowh!!

 Sedapnyala ha.......

 Mengucap kaih,mengucap...hehe


 Ok..aku jadik tukang bagi cahaya aku ja...hehehe...namapun cahaya syurga..kahkahkah

 Ok,siap untuk dimasukkan dalam  perut..hehe
Okay...malam yang best,Alhamdulillah......

Alang Sedayu oh yeh..hehehe

Orait....Baru pulang picnic dari Alang Sedayu...kehkehkeh...Orang duk baca buku, aku sibuk pi piknik lak kan...apa nak jadikla ha budak ni... Tapi  memang tempat ni best gilewwwwla!!!( guna bahasa KL sket) bahaha..Orait,senaqnya...ada video kat entry aku yang ni...Cerita aku tentang Alang Sedayu...Mehla dengaq aku bercerita..hihik


Berlatar belakangkan Alang Sedayu yang sangat cantik,indah dan permai...Cuma kalau ada DSLR lagi cun kan...huhu...takpo,kita kaya nanti,kita belila ya...huhu

video
Video cerita Jannah tentang Alang Sedayu..Let's cekidaut!!!!!


geli gelimat pose before getlus...bahahaha


 Jum study BM..Kita kasik dapat A BM kali ni,Insya Allah!!!!!

Khola sayang Aliff..Bukan tak sayang..


Setiap kali kalau Aliff balik Semenanjung,Khola memang teringin nak pegang Aliff,nak dukung Aliff macam Khola dukung A'dnin..Tapi,Aliff ni taknak kat Khola...Aliff asyik nanges ja...Nak kat mak Aliff ja...Napa ni sayang...Janganla macamtu...Awak tukan lelaki, kenala belajar berdikari..Awakkan tahu yang mak awak nak pergi Langkawi haritu..Tapi sebab awak kuat nanges,mak awak dah taknak pergi....Aliff, Aliff kena kuat tau nak..kena jadik strong boy dear...Tau2..Khola doakan,awak jangan nanges2 lagik..awak tu ada asma..Nanges banyak2 nanti semput...Jadik kena senyum ja..Macam Khola dan macam A'dnin...ya sayang..




Khola nak sangat tangkap gambar ngan awak macam Khola tangkap ngan A'dnin...Tapi khola bleh tangkap tym awak tidoq ja...........Aliff,jangan nanges2 lagik ya sayang............Khola sayang sangat kat Aliff...Sayang..

Saturday, 26 March 2011

Cerita aku dan buku.....

Okay...Kalau tanya aku,apa yang aku suka buat kalau free2,aku akan jawab...membaca.Hehehe...Memang dari dulu,dari zaman aku muda2 lagik...membaca ni memang dah sebatila dalam hidup aku...Sebut ja buku jenis apa,semua aku baca..Dari darjah satu lagi,kalau cikgu nak bagi hadiah pembaca terbanyak..Ha...memang bukan orang lainla,akula orang yang akan dapat hadiah tu...cewah..riakla plak dah...huhu...dak aih..tak riak,tak riak..hehe..


Ni masa form 4..Cikgu tgk buku Nilam pastu dia pun bagi hadiah.........hehe

Orait..Ni hadiah aku dapat last week dari cikgu BM aku...Dia bagi untuk ganti buku aku yang hilang sebab kena curik haritu.Masa tu ada cabutan bertuah.........huhu...Sedih...Ada jugak orang yang suka curik hadiah orangkan....Thanks cikgu...;-)

Dua buku...satu tajuk dia Travelog Syahadah...Best sangat buku ni...Buku ni menceritakan tentang perjalanan hidup seorang mualaf sebelum dia Islam....Sangat menarik...

Ya....semoga saya jugak jumpa jalan yang saya kehendaki...


Hadiah besday aku dari kakak aku.....Aku suka gila buku ni!!!!!


Second book from her...Nice content but not finishing it yet..;-)

The knowledge are still valuable although it contained in an old book.........Thanks cikgu Noraini;-)

Mac bercerita tentang saya;-)

March stories

Okay...Hi then..Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh....;-)

 Welcome to the new blog of Jane...hehee....Have to create new one because of some problems in previous blog..Huhuhu...Never mind...I think, i feel really2 good and maybe feel better when i conduct this blog..because!!!!!!It's new babe!!!!!! Very2 new and fresh...Nobody knows about it..I can even write whatever i want compared to the other one that also brings me a lot of restrictions...But it's still my lovely blog..It contained a lot of my stories,histories and memories.....Never mind, just forget about the past and ...LET'S START A NEW JOURNEY!!!!!!!!!!!!!!!!

Okay...stop shouting Jane...I begin my new blog with the stories that happened in March....In march...


 9/March is the day where the Anniversary of my sister and brother in law happened...hehe..almost 3 years they've married..Alhamdulillah...May Allah bless them and preserve their marriage until Jannah,Amin...



11/March is the retirement day of my abah....Poor abah..He did not have a job anymore..huhu..
Never mind abah,don't be sad..You still have me..hehehe...The tsunami in JAPAN also occured in this day...huh? What it means?huhu...The power of Allah,nobody knows right?


 12/March is my birthday!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! At the beginning, nobody gives me a present but Alhamdulillah...Abah bought me something that i will never forget..huhu...Abang Effie also gave me a Secret Recipe cake..yum2!!!!and  Kak Effa,gave me a book ..Motivation book..hehe...Uuuu..Forgot to say thanks to my best friend Miss M for creating such a very nice card and another Cik M that gave me an antic thing..hehe..Thanks yea...I adore all of them;-).My roomates organized a surprise party for me!!!!!! hahahaha..Thanks wei...Giler ah best!!


Done..........Oh..My final examination will be around the corner..Insya Allah..Pray for me...Ups..Nobody knows about this blog yet right...Okay..I will pray to myself..;-)