Sunday, 8 May 2011

Kenangan Masa Exam...

Semalam sebelum tidoq, tiba2 aku teringatkan saat2 aku nak amik exam dalam sebulan yang lepas...Final paper aku yang pertama officially start 5hb April BM...kalau tak secara rasmi subjek Public Speaking,awal2 lagi dah start...


First paper,aku jawab dengan rasa yang penuh dengan ketakutan..Walaupun subjek ni subjek BM,tapi BM kat UIA ni bukan sebarang BM tau,susah nak score,susah gila2..sangat2 susah..Malam nak exam paper BM tu,aku pening kepala dan  muntah-muntah..Agak terukla..Nangis2 aku sebab aku takut sangat dengan paper tu..Mujur ada sahabatku,Khadijah menenangkan aku..Dia cakap,"Jannah...jangan putus asa Jannah, jangan siakan-siakan usaha kita selama ni,awak boleh Jannah, awak boleh!!" sampai sekarang kata2 Jah tu terngiang2 kat telinga aku..Thanks Jah,awak banyak sangat tolong saya...


Paper BM...
 Jah kat depan aku
 Ni jah jugak kat sebelah aku...hehe

Paper BM bagi aku susah...hehe...Dan Final yang tersusah yang pernah aku jawab sem lepas..

Lepas 5hb, diikuti dengan 7,8,9, 11 dan 14 plak..Pergh...Ada yang tiga hari berturut2 lak tu..Mahu tak menggigil aku time ni...Tapi yang peliknya...3 paper ni memang aku lalui Alhamdulillahla dengan agak mudah...Ha...ada rahsianya tau...Nanti ceq bagitahu naa..

 Pakai warna merah dari atas sampai ke bawah, bajet nak bagi semangat kat dirila kan..hehe.But...It works tauu..Membara gila nak jawab exam..


Dengan ayor2 sekali teman merahkan...hehe...Energy tu..

 Before ke dewan exam, make sure, environment memang bajet status class A lah, walaupun...yang ado2 ja..hehe

Sengaja aku letakkan elemen unggu dalam kehidupan seharian aku sebab..warna ni sangat menyumbang kepada kekuatan dalaman aku..cewah..selain baca Quran dan jugak Solat2 Sunat seperti Dhuha,pemilihan warna jugak mempengaruhi kesan spiritual dan emotional kita tau...



Dan of course,my study table..Aku letakkan warna biru..Warna biru ni menenangkan dan memberi inspirasi..Warna kasih dan sayang jugak ya...kehkehkeh.. Jadik,bila kita study pun kita akan rasa cam best ja..Tapi elemen warna unggu dan merah sikit2 misti ada jugak..Tapi kemas semacam jakan meja aku?/ Hehehe..takdalah,ni a few minutes before aku tanggalkan pembalut meja ni sebab nak check out dah,kalau tak nanti kena saman ngan pihak admin...Salu semak ja..

 Ni Foyer CAC...Time exam Method of Da'wah..

Jenjalan dulu tengok orang...Kat sini, exam campoq2...maksud aku..ada amik paper subjek ni,ada yang subjek lain..Tapi kat tempat dan masa yang sama..Jimat ..hehe

Time nilah kalau nak tgk bebudak laki rajin gila...Jalan,makan,tidoq suma dengan buku ja.... Sorry Bro, gua tersnap plak gambar u OLLL..ekekeke..


 Berdebar-debar..Time ni dah habeh rasanya,kalau tak pasal henfon aku boleh duk kat tangan aku...Haaaaaa...hehe...dah habes,sebelah kelas aku paper lain..sebelah kiri pun lain..Depa tak habes lagi..

Habeesssssssssssssssssss..................Jom,kita balik!





3 comments:

Me said...

teringat time aku exam dulu....sedihnyaaaaaaa....

Khuzrin Kamarudin said...

rindu... :(

JANNAH means Heaven said...

me:Mung score 4 flet sokmo!Koya nok sedih...

Khuzrin: Bakponya? Rindu nak exam pulop ko?