Wednesday, 25 May 2011

Jom bercerita dalam gelap2..hehe

12.44 pagi..


Sebelum tidoq...sapa yang tidoq sebelah aku mesti akan dengaq aku bercerita..hehe..Cerita2 tu lazimnya berkaitan dengan impianla...Contohnya..Nak beli kereta apa? Nak rumah macamana?Nak anak berapa orang? and macam2 lagik..Kadang2, bila aku lewat masuk bilik, roomate aku akan panggil," Jannah,jomla...nak bercerita ni...."pastu mengarut-mengarutla,gelak tah hapa..Ada masa plak,dalam gelap tu,sempat duk bluetooth2 lagu plak dah...kahkahkahkah...gila..,tu aku ngan roomate akula..Imah..hehe..


Sekarang ni..kat rumah..suasana berbeza plak..Tadi mak aku ajak tidoq ngan dia...maybe dia sunyi kot sebab abah aku pun takdak, jenjalan kat Sarawak rumah kakak aku...hehe...Maklum ajelah,bila dah berpencen ni...memang enjoy habesla abah aku nikan.. yang mak aku pulak hujung tahun ni baru pencen,sekarang sekolah tak cuti lagi. Tu yang terpisahnya..kalau tidak berkepit jaa,mana2 pun..hehe...


Kadang-kadangkan,aku kesian jugak kat abah aku...dia pernahla komplen..dia cakap sejak-sejak pencen ni,dia sunyi....yalah,dulu ligatlakan mengajaq,..Tapi bila dah pencen ni kadang2 adalah orang jemput suh bagi ceramah motivasi kat sekolah2...Kebetulan plak abahku dulu  bekas lecturer dalam bidang kaunseling,jadik dengan ilmu tu,  Alhamdulillah, dapatla jugak abah aku gunakan untuk berbakti kepada masyarakat walaupun dia dah bersara...


 Ada satu hari tu abah cakap," abah nikan ceq (panggilan untuk anak-anak),lepas2 pencen ni, memang abah terasa sangat2la,tambah2 bila tengok baju2 kemeja abah yang banyak2 tu..Bukan nak guna dah..tu yang rasa sunyi sangat tu"


Sedih aku mendengaqnya..kesian aku bila dengaq orang sebut sunyi2 ni..xpa..sekarang ni..aku cadangkan abah aku join ja Konvoi mana2..kut2 ada grup2 pakcik2 pencen mana2 nak melawat Muzium Padi Alor Setar ka,A Famosa ka, abah masukla naaa...hehe...


Esok abah balik...heeee....Nak tidoq dah tapi tiba2 rasa lapaq plak..........

7 comments:

SHM said...

sme ngan SHM dlu2 mse ad roommate . bile tgh2 bercerite pas2 senyap , phm2 jelah :D

JANNAH means Heaven said...

Zzzzzz.......hehe

Munira Shaari said...

skrg ni hang kene b'cerita kt blog je la jannah oii :D

JANNAH means Heaven said...

yala....bercerita ngan munira yang pergi Korea tak bagtau...hehehe...

Munira Shaari said...

best giler jannah nnt kita g edu visit sama2 kt mesir plak k :D hehe

JANNAH means Heaven said...

Insya Allah...kalau ada rezekila munira ya..hehe

Munira Shaari said...

:D