Monday, 30 May 2011

Jom makan kenduri!! kenduri ke 3..

Kenduri3!!!!!!!  Alhamdulillah..event yang ditunggu2 dah tiba...hehe.. I sibuk sikitla dua tiga menjak nikan..makan kenduri ja...tu yang update blog sikit2 ja...haha..Tadi pi makan kenduri kat santan..best2..dua tiga pupu aku kawin....buh lagu kawin2 sikitla na...kalau rasa taknak dengar,pause je dulu...hehe...aku xlehla xdengaq lagu ni...mood nak bercerita ni kureng sikit...kehkehkeh


Teringat kenduri abang ngan kak aku kawin dulu...camnila....hehe




 Gulai ayam ni...
Gulai daging..




Ikan masin..
Tapai...
Jeruk pelam..
Bubuq pun ada..
Gulai daging ngan nangka..
Tengok2la dulu na...satg kita cekikkan semuanya..

 Ha...ni kerabu......sedap kerabu ni........aku suka..


 Ni cam pencuci mulut diala...ada tapai dengan jeruk mangga..Sangat2 sedap!!
Ayaq sirap in the house!!!!!!!! Memang vok kedevaslakan time2 panas camni

Ha...ni aku punya..Banyak giler...hehe..Kesian depa, habes lauk kenduri aku makankan..hehe

Sedapnya yang ni...teringat2 sampai sekarang...
Ada kerabu,nangka, ngan ayam 
Daging ni liat sikit..Mujuq tak terkeluaq gigi palsu aku makan ni...kahkahkahkahkahkah..


Cantikkan pengantin2 dia? Tema warna hitam..very unique.. Yang pakai baju biru tu pengantin jugak..Pengantin lama..hehe...my mum



 Hadiah untuk tetamu...

Depa divide dua...ni bahagian pokcik2..

yeah mak...i know2...hehe

Tapai..sapala buat gamaknya...sedap benor..
Ramai datang semalam...

Selamat Pengantin Baru....hehe...semoga bahagia hingga ke syurga...Amin...Terima kasih kerana menjemput..

17 comments:

Munira Shaari said...

bila nk mkn nasi minyak hang plak ni :D

JANNAH means Heaven said...

esok pun boleh..mailah umah makan..nasik minyak, nasik ayaq,nasik tomato, nasik kandaqqqq pun boleh!!!!!!!! hehe..

hamizanyusof89 said...

:)

JANNAH means Heaven said...

eh munira jangan lupa ajak Hamizan sekali makan nasik minyak saya ya..hahaha

Munira Shaari said...

jauhnyer simpang 4 tu!!!! hoho..xpe la nnt bukak sem u blnja i mkn tom yam kt uia..en mizan klu nk mkn free jannah belanja dtg gombak ek hoho

JANNAH means Heaven said...

Banyakla..dia datang,awakla belanja..hehehe..

Munira Shaari said...

gaji kafa awk kn bnyk!! wakaka

JANNAH means Heaven said...

Tak sebanyak gaji awak mengajaq cek oii..hehe..modul dah siap?

hamizanyusof89 said...

haha..sy blanja dua2 lah baru adil k..huhu..wah~ jannah dah ajak awal2 dah ye..lwn ngn org mane?

Munira Shaari said...

jane:: sy ngajar kejap je,klu campur2 gaji awk lagi bnyk hehe..content yg nk ajar tuk 7minggu dh siap..tinggal nk mskkn dlm lesson plan je nk timing kn semua benda n ready to teach!! hehehe

mizan:: alhamdulilah jimat duit hoho

JANNAH means Heaven said...

Hamizan: Lawan? Bunyik macam nak bergusti plak yer..kahkahkah..lepas PHD jalan ja gue dong!!hahha..Err..PHD tu maknanya...(Pelajaran Habes Daaah)kahkahkahkah..

Munira anak Perempuan Pokcik Shaari: Apa2pun mesti ikhlas dan sabar..kunci seorang guru yang ingin berjaya...insya Allah u can do it deer..;-)

Munira Shaari said...

Jannah anak Perempuan uncle Othman:: insyaAllah sy gune kunci 2 utk buka pintu hati anak2 murid sy nnt :D hehehe

JANNAH means Heaven said...

yeah..u can do it bebeh..saya dulu awal2 hilang sabar jugak tau sampai saya ngadu kat mak saya..pastu mak saya pun wat2 gemparla kat budak2 tu, cakap yg saya dah xnak ajar dorang dah...pastu elok2 saya datang...dorang diam ja...lama2 saya dah mula paham sikit2 r dorang ni...dorang ok ja..cuma class management and control kena kuat r..tp awak ok rasanya...budak2 pun dah matured kan..

Munira Shaari said...

time sy ngajar dulu pun,pening kepala..ngajar bdk besar ni lg besar dugaan,nakal2 bdk kecik blh wat kita ketawa lg,nakal2 bdk besar,sy rasa mcm nk cmpk je diorg kuar dr kelas..diorg dh la lg besar dr sy..rasa kerdil plak diri ini huhu

hamizanyusof89 said...

al the best, munira...sabar itu sentiasa ada didalam hati org2 yg kuat n hebat...be strong!! yeah..!!

JANNAH means Heaven said...

Dengar tu mun nasihat pakar nih!! hehe

Munira Shaari said...

nasihat dari dua org professor uia huhu Prof.Jane n Prof Mizan