Saturday, 4 June 2011

Pengantin pertama 5 Sumaiyah,SMKAP 2006,Syifa' Aminudin,hehe





Alhamdulillah...selesai sudah menghadiri kenduri salah seorang schoolmate aku di SMKAP dulu iaitu Syifa' Aminudin..Hehehe..

Asyik tengok batch senior jakan yang kahwin, ha ni...batch junior dah pakat2 nak mai dah turun gelanggang..Tapi sorang jalah barukan..yang len tu errr...aaaa..dush2..toing2..kahkahkah...

Meh dengaq dulu cerita sebelum kita pi siri yang berikutnya...Harini, aku n da gang,memang dah plan awai2 dah nak g kenduri umah Syifa' ni. Mula2 set nak pi pukui 9 pagik lebih..Aku ok ja.. Walaupun aku rasa time tu ayam ngan itik aku pun tak breakfast lagik..Pastu alih2 depa tukaq pulak pukui 11 pagik...Aku ni okla kalau lewat sikit,bolehla aku buat kerja rumah sikit2. Tunggu punya tunggu, Kereta Special Edition Jijah ni xmai2 lagik...Lama jugakla nunggunya, sampai aku rasa  baju2 yang aku jemoq pagik tadik kering dah..hehe..


Akhirnya, maila kelibat kawan2 aku ituuuu..Sampai2 ja...trus kami pi umah Najihah,menunggu syafiqah yang sesat agar pulang ke pangkal jalan....hehehe..Terlajak perahu boleh diundur,terlajak dari rumah Najihah,alamat sampai ke Alor Setaqla padahnya...hehhehehe


Ok...ni antara JKKKKKKKK rombongan cik Pah ke Pendang...Makan kenurik!!!hehehehe


Bakal Cikgu-Cikgi belaka2 ni....Yang pink tu cikgu Kajian Sosial,yang tengah tu..cikgu Sains...yang biru tu cikgu Matematik..hehe..amboi kamuuuu( Trademark cikgu Sadirah,hehehehe)


Imamah Muda kita, Ustazah Pilihan nih!@ Mikel cukemer yang diimport dari Brazil...Saudari Jijah Usurpadora!!!hehehehe..Dialah yang duk bawak kami2 ni jalan2...free lak tu...eh ka kena bayaq? (Sila wat2 xtau) hehe

Dulu jauh perjalanan luas permandangan, sekarang ni..Jauh perjalanan, banyak tol dia nyahhhh!
Xdak duit,jalan tepi reban ayam kau jelah...


 Akhirnya...mak dan anak2 cik Pah sampai jugak ke kampung itu...Mereka kemudiannya berkumpul dan hidup aman bahagia..TAMMAT~Drama bertajuk.."Cik Pah Ampunkan dosaku"kahkahkahkah..Drama lak...aku ni nak hilang ngantuk ja ni..jam dah pukul 2.28 pagik..OK jum sambung...ha ni dah sampaila ni puak2 ni ke rumah Syifa'..Ni kampung dia ja..rumah dia kat Putrajaya..




Ketibaan...Dulu-dulu yang Teramat Mulia...Raden Aisyah, Teuku Nyak Jijah, Dayangku Afida, serta YB2 Adun Jerlun dan Kupang Kedah..Hehehe..pepandai ja aku ni nyah,kena saman kang...Sapa susah, akaaaaak jugak..Aku ni tukang amik gambaq jalah....Maklumla...malas nak gelimer2 nikan..Geli ar!! hahaha..poyo

Ok..salam2 ngan mak Syifa'..amik berkat mana tau jadik Mak mertua ka...kehkehkehkeh
Err..Syifa'...boleh tak i nak err....hehe..abaikan.

Comel la Syifa'..maksud ceq..makanan2 atas meja tu..comel sangat..hahaha..
Simple but sweetkan..I like this colour!;-)

Mana pengantin ni aih!!!!!!Nak amik berkat sikit!hehe..Ha..jeng3!!

_


_


_

_

_



Memperkenalkan Syifa' Aminudin, classmate aku di 4 dan 5 Sumaiyah,schoolmate at  SMKAP,pelajar UIA dan  pelari pecut bagi 100 meter, 200 meter dan 4x 100 Mahallah Aminah (Perlu ke aku mention suma ni,awat surat branak dia aku tak buh sekali?).errrr...


Amboi kamu ni buat2 terkejut pulak..(Sekali lagi dalam nada CIKGU yang anda tahu);P


Subhanalllah...awat aku tangkap gambaq lawa sangat haa????? hehehe...Cantikla Syifa' nikan well...BUDAK2 SMKAPla katakan..memang arr cantik2 belaka... apa kata orang. SMKAP ni..Valley of Beauty? Ha..camtula...eceh..membakulkan diri secara tiba2..apa2pun I like dis picca! Syifa' nampak angel giler..hehe


Sesi mengherotkan tudung...hehehe...kipas2,awatla kau kipaskan tudung depa2 ni..hehe




Dikelilingi Serikandi2 Puteri SMKAP..Tersenyum lebar pengantin kiter yer..hehe.. Eh Syifa' ?Mananya CIKARI awak..xkan kawin sensorang ja nih???


 Yang ni kompem bukan Cikari Syifa..kehkehkeh...Err..Cikgu Sains2, naper tiba2 saya rasa cikgu nampak macam belon? Prinsip apakah yang cikgu pakai? hehe..Kak Pah jugak mangsa kipas itu...



eh2...Farahdina lah...hehe..Farahdina ni roomate aku kat UIA Nilai..sepupu Syifa' ni...hehe


Ok tok...saya kasik canla tok tangkap gambaq ngan dia...hehe..Tok ni comel arr..

Fida, tu anak hang tu...nak tembikai..bagila sikit...hehe


 Masa membadak oleh Kak Pah..Eleh2..Kak Pah wat2 xbersalah plak lepas menapau limau dalam begnya..Ce check, ce check...hehe..patutla limau habis cepat tadik...hehe...Saja fitnah..;P




Ni makanan yang ada umah syifa'...ada laksa tau...
Bubur jagung campoq keret...Mengandungi Vitamin A yang amat baik untuk mata..hehe
Banyak lagik cam NASIK DAGING, DAGING,SAMBAI, GULAI DAGING,YANG ADA TOMATO2 TU  DAN SEBAGAINYA...tapi xter upload...So far honestly ,aku kasik 5 STARS kat food dia..memang mantop!!!!!

OK...Syifa' nak keluaq dah...nak jumpa RAJKUMAR dia....hehehe..Berdebaqkan time ni...aku pun...hehe..


 Wey2! Pengantin laki dah mai wei,pengantin laki dah mai! 
Mana satu Abu Ubaidah ni ha...meh nak usha sikit Rajkumar kawan aku nih.. hehe





Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu." 

Sweetlaaaakan..When the Princess meet her Prince at the right time and at the right place...;-)


Hidup mati,jodoh pertemuan kat tangan Allah...Harini Allah telah takdirkan yang Syifa' bertemu jodohnya dengan Abu Ubaidah...Dan sebagai rakan, doakanlah yang terbaik buat mereka berdua...Mudah-mudahan bahagia sampai ke SYURGA..........






Kiter nengok jelah yer..hihi

Lalu ka Syifa nak makan tu...Tak lalu,kami tolong makankan...hehehe

Banyak sangat Mamarazzi ni...ish...

Sembang2 laki bini...budak2 pi men jauh2...hehe

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. Pilihlah wanita yang beragama, engkau akan selamat". 

Ok, Farahdin...nengok jelah yer..Mana tahu kut2 esok terseru kat ampa plak ka...hehehe...Amin..

Ok..dah2...jangan kacau depa...Satg mengkelan pulak pengantin2 ni..jum2 balik..


Ok..sesi Neng Yatimah...
 Islam is about  Ukhuwwah and the Sisterhood..
sekadar gambar hiasan...hehe


Ok...dah nak balik Makcik....Bunga teloq 4 boleh makcik sebab kat rumah ada 3 orang adik beradik lagik...hehe..dialog berani mati....Ok dah2..babai suma....


Alhamdulillah..akhirnya..Bio Aura dapat mengubah hidup kami...Terima kasih Bio Aura..hehe

Special about kendurik Syifa'

1) Simple but very nice and sweet...That's is the way on how Islam asked the Muslim to organize their Walimah...Xyah nak terlalu grand2 sangat..membaziaq..
2) Nice and very delicious food especially Nasik Daging + Daging +Bubur Jagung +Ayaq Sirap..Very Perfect taste...Made by the villagers.
3) She did not wear tight wedding dress and even her tudung also was really2 covered her awrah properly...
4) No alien or Oprah make up...
5) No Sanding Manding...;-)

~Thanks Syifa' for inviting us to your wedding, selamat pengantin baru,semoga cepat2 kami dapat "anak menakan"hehe..

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Wanita yang paling banyak mendapat kurnia ialah wanita yang murah mas kahwinnya, yang senang nikahnya dan baik budi pekertinya. Dan wanita yang jahat ialah wanita yang mahal mas kahwinnya, payah nikahnya dan yang buruk budi pekertinya. 


PILIHAN HADIS KLIK SINI

17 comments:

adrenida said...

tahniah Syifa'.
tuan blog bila lagi? insya Allah tak lama dah hehe

farhanah said...

tahniah syifa'! x dpt blk umah..sob2

Me said...

lawa Faradin! mana gambaq awak Jane...

JANNAH means Heaven said...

kak Nida: tuan blog ni lambat lagik kot..hehe..tunggu tuan yang bertanya ni dapat 2,3 baby dulu ka...kehkehkeh..Terima kasih Kak Nida,sudi jugak jenguk blog saya ni..huhu..terharu..dah balik Malaysia ka?

Farhanah: ha..nanti enah kawin,kita jgn pi umah dia..hehe...gurau2..

Syar: Xda..segan arrr..hehe

Cik Cahaya said...

barakallahulakuma...jannah,hampa bila g???ekekekeke..sedih kami tgk semua gambaq2 ni..rindu dkt afida. kwn2 kita 5 sumaiyah yg lain....sedihh dlm gembira...

JANNAH means Heaven said...

Faridah: ish2..ampa ni...soalan2 camni..jangan tanya..esok pun boleh!!! KAHKAHKAHKAH..

Kami pun rinduu kat ampa wei...Insya Allah,nanti kita wat Grand Reunion SMKAP na..jemput semua2 cikgu2 kita..hehe..

Munira Shaari said...

tahniah tuk Syifa n Suami..semoga b'bahagia hingga ke anak cucu :D

الفاضلة الدّكتورة نور الخديجة بنت محمد said...

janeku sayang....
saya doakan awak akn senantiasa bergembira dgn bakal jodoh awak ekk...
huhuhuhu...

Tahniah utk Syifa'... ;-)

JANNAH means Heaven said...

munira: Amin...awak bila lak? (Soalan klise) hehe

Djah: Amin Dijah Amin...aWAK pun..Tapi..Sapa ek jodoh kita..muehehehe.>;-)

jijah kawan jannah said...

sori la lambat jannah.. teralit tgk awan dania.. alamklumla.. dpt tgk tv time blik umah ja.. he3x...

JANNAH means Heaven said...

hehehe...xpalah Jijah...xamarah pun...Janji datang..hahaha...Thanks Jijah..

Munira Shaari said...

jane: sy lps awk ler , cepat2 sikit kawen klu nk tngk sy kawen haha

JANNAH means Heaven said...

hai....kalau ada tu adala...kalau dah xdak..xdakler cik Munira..awak dulu ke saya dulu ke tak penting..yang penting..kaweeeeennnnn jugakkkk..hehehe

Munira Shaari said...

haha tol 2 cik jannah :D

Nur Hafizah Abd Radzak said...

Tahniah syifa'...jannah,doakan tuk kita yg lain jgk...moga ketemu jodoh yg baik...InsyaAllah...SMKAP..valley of beuty??haha

JANNAH means Heaven said...

Amin ya Rabbal Alamin..;-)
Saja melawak ja..hehe

myezatul aQma said...

dah kawen dia..jannah bila lagi?