Wednesday, 29 June 2011

Yang menarik perhatianku sepanjang perjalanan~

Aku ni sebenarnya baru sangat ja balik dari Kulompo...sajala jenjalankan nak release tension2 ni..Ha,dalam perjalanan tu besalakan, aku ni suka sangat prati2 benda2 di sekeliling aku ni xkirala menda kecik ataupun besaq...Oklah..Ingat nak wat wordless wednesday rini, hehe...Tapi,aku cerita jalah na..

Orait..Ni kilang yang aku jumpa kat kawasan Perak, aku rasa ni kilang simen sebab nak macam kilang simen kat kawasan Chuping Perlis ja..Tapi kalau bukan simen,mungkin kilang pemprosesan batu-batu kapur kat kawasan2 tu kut kan...Ish duk lalu berpuluh-puluh kali pun xtau lagik ni kilang apa kan...

"La...awat tak mai amik kat padang sekolah mak aku,  banyak gila rumput...semak plak mata aku tgk...,"first impression masa tgk iklan ni,  sebelum aku berfikir yang Encik Taju ni mungkin menjual rumput karpet..hehe..rumput pun orang juaikan..Kalau orang kampung aku tgk iklan ni mesti depa gelak..hehe

Nak terkeluaq halqum aku tengok iklan ni...kahkahkahkahkah...Buat teruk,awat tak angkat backhoe teruih..

Berbaloikah kalau harganya RM 7.00? Ni dekat R&R Tapah...Better jangan pi brenti kat situ..dengan tempat yang terhad, orang ramai gila..(maksud aku ramai sangatla) dan agak berbau macam duk ngan kucing.. kotor..Nasik aku ni ada lalat sebelum mak aku tukaqkan dengan nasik lain..eee..vodokan..

BABAI R&R Tapah yang bau macam kucing..xmau datang sini dah. Mahai dan xsedap!

Ni psiko habes ni!!! hahaha...Dalam surau dia..

Surau R&R Tapah..mujur tak bau kucing..

Sebab tu pentingnya ada tanda seru dan noktah..Kalau tak,baik kasik pencuri simpan jakan..hehe

 Ni hentian di Sungai Perak..Bersih,sedap dan tempat yang luas

Landskap R&R di Sungai Perak yang cun.melecun..
Diapit berbukit

Bukit yang kau sakiti..
Hehehe...kalaula pemilik kereta ni ialah lelaki.....Errrr.erkkk...HEHEHE

Trademark Peghak ler kan..Kejor yop kejor!!!

Ok...tunduk2 kepala..hehe..dialog klise femili aku dari aku kecik lagi sebelum masuk terowong

Kelajuan maksima di dalam terowong

CIKEDIS yang aku suka beli setiap kali singgah stesen minyak Petronas..sebab sedap dan unik rasa dia..hehe

Singgah kat Aloq Setaq beli ayam golek pakcik Hanafee yang sangat sedap!!!Nyum2!!!

Effort and Struggle..

"Dengaaaarkanla...rintihan dari dalam jiwa,aku ingin pulang"-ce teka lagu iklan mana..hehe

6 comments:

Nur Hafizah Abd Radzak said...

slm jannah,amboi berjalan sakan na...kna p habaq kt pak cik tkng kbun sksgbg ni,suh mesin rumput....

JANNAH means Heaven said...

Erkkk..lupa plak,ada spy sungai berembang kat sini..hehehe

Syar said...

sedihnya lagu tuuuuuuuuuuuuuuu.....iklan tu sedih gila ar! hehehhe. bestnya jenjalan. ride across Mesia in a Mercedes! patutla busy nk jwb call awk p touring rupanya! hehehe.sedap lagu kat page awk ni.

JANNAH means Heaven said...

micides maner pulak...hehe..awak ni.."Pakcik,pakcik dah boleh pulang".
"Sy tak nak balik"

"Abah,abah balik rumah kiter,kiter akan jaga abah sampai abah sembuh"

"Atuk jangan kentut kuat2 tauuuuu""

iklan apa?hee

Syar said...

awak salu nyanyik lagu tu time kita p cafe Minah...tak kira la musim raya aji ka..musim raya kurban ka...bulan posa ka...awak dooook la nyanyik kat aku! hehehe.....terasa tua diriku ini...aku ingin pulangggg

JANNAH means Heaven said...

hehehehe....aku ingin pulang jugakkk