Friday, 24 June 2011

Jalan-jalan cari jalan

Hai...Kabare? Waras? hehe..tiba2 nak cakap Jowo pulakkan?Tah hapa2 ja aku waktu maghrib2 ni...huhu...Malam ni..penentu juara untuk Maharaja Lawak..Sapa ha nak menang? Pada pendapat akulakan...Jozan mungkin akan dinobatkan sebagai juara pada malam ni...Takpun Sepah...Ni based on assumption akula...Tapi xtahulakan,kalau Jambu betul-betul perform malam ni,menanglakan...(Awat aku tulis kan2 banyak sangat ni?) hehe..Apa2 pun,ni dunia ja belaka, malaikat Mungkar ngan Nakir tak tanya pun soalan ni.."Jannah, siapakah Juara Maharaja Lawak musim pertama?" A) Jozan, B) Sepah, C) Nabil dan D) Jammmbuuu.. Takboleh jawab, PIAAAPP!!Takkan? Malaikat mestila tanya...Hai Jannah, siapa tuhan kamu,apa agama kamu,apa kiblat kamu dan banyakla lagi...Ok..dah2, nampaknya Jannah masih emo sebab tu melalut sampai soalan2 dalam kuboq...

Orait...sebenarnya,aku baru ja balik dari train budak-budak nasyid....Dorang akan buat persembahan khamis depan sempena sorang cikgu ni pencen...Lagu dia bertajuk...Insya Allah,dari Maher Zain...hehehe..Susah jugakla bagi aku nak latih depa sebab budak-budak tu tahu tang chorus ja..Yalah,mai situ ja bunyi DERAIHH..yang len...ke laut bro..ke laut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe

Apa-apapun..try ikhlaskan dirila kan..Arghhh,malas nak pikir...Jom!!!aku nak bawak jalan-jalan sekitar kampungku...Jalan-jalan makan jalan...hehe



Sesekali melepaskan lelah di sini,seronokkan....
Pastu tiba2 datang Anaconda kat bawah titi tu...Ngap trus,habes crita~The End
Kat tali ayaq ni salunya orang kata ada hantu ayaq...betui ka ha??



Fulamak...Fiwiiiit!! Smart giler motor tu...Motor bapak sapala na...hehe

Nila kampung aku....Area2 ni depa panggil Ujong Batu...aku pun xtau pasaipa panggil Ujong Batu..Xdalah ujong mana pun..
Ni macam iklan MILO ja...hehehe

Sungai-malas nak cerita

Bendang
Sama
Jalan...xdak Tar
Sama
Tempat termenung~
Sama..Jom balik,satg hantu ayaq ajak POCO2 lak..Jom arr

9 comments:

MUA'LLIMAH HANI said...

haha..xdk kjala 2..

Cik Cahaya said...

haha..jannahh...xtahan ceq nak gelakk...trai budak2 tu bg elok2...agak2 nak lemaihh tarikk balikk...haha...esok balik peghe;ih..! yeay... =)

Munira Shaari said...

cantik giler..jane, nk g jln2 rumah awk leh

dib_lady said...

jannah....teruskan usaha...utk sesuatu yang jannah nak......cayoikkk222

azim_3110 said...

cantiknya kampung.. (^^)

JANNAH means Heaven said...

Farhani: dah dapat henfon baru ka? henfon lama cana? wat jampi2 sikit kat yang curi tu..biaq kembong perut dia...huhu

Faridah cik cahaya: Menanti kepulanganmu di hari raya nak....kita posa sesama yer nak...hehe..

Munira:Boleh aja sih...ada ni bilik kosong..sekrang pun boleh nooks...u r really2 welcome!!

Dibah: Makasih naaa;-)

Syar said...

HAHAHAHAHAHAHAHHA awak niiiiiiiii.... Jane kasikla tau bila awak btui2 free aku nak call.. awak ni busy ja... nak p urus jenazah la nak p skolah la..duk dalam kreta la..dah la tiap kali aku call asik tak dengaqqq ja! aku call Farahdina dia dengaq Ok ja... rindu kat awak!!

archyhis mynEs leyha said...

kak jannah... rindu kat kak...

JANNAH means Heaven said...

Syar: Sori,lately saya agak bizi sikitla..sorry ek time awak kol tu saya xda kat area2 henset tu...esok kol,aku free ja time tu..hehe..sorry na syar..

Leha: Akak pun rindu ngan awak dik..Insya Allah,ada umoq panjang,kita jumpala na..hehe