Saturday, 11 June 2011

Jom pi menyambut pengantin~



Ha..meh sini aku nak cerita sikit apa aku buat rini...Harinikan, nak dijadikan cerita,  kenduri kawen sepupu aku,Makmi namanya..adalah nama penuhnya..Tapi dari aku kecik,aku panggil Makmi ja..Pastu,aku ni..pagik2 dah standbyla pergi rumah dia,konon nak tolongla apa2kan..(tu pun kena paksa,hehe)..






Then,bila tgk semua2 dh settle,aku pun balikla...Balik2 tu,mak aku ajak g umah pengantin perempuan..Bak kata kamus istilah pengantinnya..PI MENYAMBUT PENGANTINLA! hehe...Ikutla aku pun...


Ha,Nila..makmi...Aku duk depan...mak aku duk belakang ngan dia.hehe..besala..

"Mak..make up skit dia mak..bagi nampak lawa sikit,"aku suh mak aku make up sepupu aku ni...dulu time abang aku kawin..akulah duk tonyoh2 bedak kat dia,buh lip ice sikitla..kononnya nak bagila nampak abang aku ni elok sikitkan..xdalah nanti bila duk kat tepi pengantin perempuan nampak cam taik cicak...hehe..Abang sapa...abang akuuuu jugak..hihi


Wah,mak aku ni dah macam Mak Andam dah ha...ha,sapu lehiaq2 dia sikit mak..Besala,Raja Seharikan..kenala layan lebih sikit...TAPI sehari jala...pastu,pepandai arr...kahkahkah

Perghhhh...sepupu aku ni dah macam Hang Tuah keluar dari Telaga..Terima kasih  bedak Miami,KERANA KEJELITAAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN( sengau sikit)...hehehe..pesanan penaja kena sebut tuuu...haha..xdala..

Dup dap dup dap.....Berdebar tak MAKMI? reja aku tangkap gambaq jalah.

Ha...dah sampai pun rumah pengantin perempuan...dorang dah buat kenduri,minggu lepas..minggu ni pihak lelaki la plak.......

Hantaran2 yang disediakan

Nila sepupu ipar aku..hehe..lawakan..

Pose sikit Makmi...hehe

Ok...ni sebelah pengantin perempuan ni ialah adik2 pengantin lelaki, Yah,Faris dan Faiz...hehe

Touch up sikit lagik....bagi xbertampung...hehe..Terbongkok2 pengantin tu..


 Barakallahulakma...Mudah-mudahan kekal sehingga ke syurga,Amin~

Abah selamat  hari bapa !!-eh,pehal tetiba ni..hehe

Ok...dah masuk dah..hehe..Tapi tulakan..pengantin ni..xduk berdua tau..ada jugak orang ketiga..ish2..

Toing!!!!!! Mak aku pun ada....hahahhaha..xpala na..sharing is caring~



Dah sampai dah...ha tekan play kaih pokcik..Play tang lagu kompang tu..hehe

Dah sampai dah pengantin oiiiiii...........maila jengokk



Anis sempat lagik tu....hehe

Tangkapla dulu sapa yang ada...masuk ja,masukkk

Antara rombongan penuh...



Ni Pak Ngah Umaq...daddy sedagha i...hehe



The sweet pengantins...hehe
eh..makcik ni siapa ya? wat2 tak kenai mak sendiri..haha

Alolo...bersuap-suap pulak ha..Ni yang mak rasa nak kawin jugak ni..!!haishhh!!hehe

Tengok menu sikit....ada ayam golek..

Ada kerabu...
Daging Masak kurma...

Gulai ikan
Gulai rebung
Ayam aku....hehe...xdak nama dia pun nak ngaku jugakkan...

kenyang2 dah,meh pose skit...hehe

Haaaa..makan budaaakkkkkkkkkkkkk!!!!!!!..hehe...ternganga-nganga ja budak kecik ni tengok aku..awat ha?Lawa sangat ka?ish2..konpius ni..(Sila jangan muntah dengan statement itu)

hehehe...sempoi jalah na...basuh ja tangan kat situ...

Ok...dah2..aku pun nak balik...besala..tetiba ja aku jadik wartawan rini..Semoga pengantin baru kita ni akan sentiasa diberkati dan dilimpahi rahmat oleh Allah...AMIN..

Fuhhh..Selesai sudah tugas aku sebagai Penyambut Pengantin..Banyak benda yang aku dapat belajaq rini..Makan pun sodap!Tima kasih makcik timah dan pakcik Mudim,tahniah dapat menantu...Nanti kenduri saya,jangan lupa datang..hehe

8 comments:

Syar said...

AWAK NI WAT AKU PECAH PERUT PUKUL 3 PAGI! kahkahkahkah! Jannah sy ada benda nk crita kat awk! nnt ar aku topup. lawak! bnda yg aku jumpa kat FB ja. tapi aku dh xdak FB tau1 hehe. dapnya makanan..paling aku teringin? KERABU AR PA LAGI!

Syar said...

by the way spupu ipaq awak cantik MasyaAllah. TAHNIAH na dari seluruh warga-wargi Australia. klu nak wat knurik kat sini pun boleh ja. aku rindu kat awak! lagu apa kat blog awak ni...? seghiau aku dengaq..together together..

Munira Shaari said...

patut la m'hilang seminggu rupernyer jd wedding planner cik jannah ni..haha

JANNAH means Heaven said...

hai syar..taula dok australia pun...xkan lagu UIA hang tak ingat,aku gtau ustaz Kultur kut!!! hahahahaha

JANNAH means Heaven said...

Munira: a'aaa...penat tau!! hehe...xdala,wedding plannerkalau sy,lingkup habis...hehe

Munira Shaari said...

hehe taniah kt makmi n wife dia..comel dua2 2

JANNAH means Heaven said...

yaka..saya? comel dak? hehe......

Munira Shaari said...

jannah always comel huhu