Sunday, 24 July 2011

Tahniah..akhirnya..Kau beranak juga ya Cik Nab..hehe


Minggu ni merupakan minggu yang boleh aku katakan antara minggu aku yang paling sibukla berbanding minggu2 sebelumnya..Sebab tulah,aku punya update blog pun macam cincai boncai sajakan..hehe..Hal ini disebabkan oleh beberapa faktor..Antaranya adalah kerana kerja aku sebagai suri rumah  kerana adik aku pergi ke KL selama seminggu dan juga kerja aku senirik sebagai part time cikgu di sebelah petang..Sungguh mencabar jugaklakan sebabnya aku xpernahla buat kerja gigih camni..Salu,kerja aku setompok dua tompok ja kalau adik aku ada..Ini, macam sebiji bukit terhempap atas kepala aku..Apapun, dalam minggu ni jugak,Allah memberikan rezeki kepada femiliku apabila salah seekor daripada arnab aku..BERANAK!!!!!!!!3 EKOQ LAK TU..ALHAMDULILLAH...makasih Allah..hehe

Jom jenguk2 sikit...Maila sat tengok..;-)

 OK..Selamat datang tuan2 dan pompuan ke Kondo Arnab aku..hehe

Tahniah Som...Dapat jugak kau anak yer..aku ingat dah monopaus dah..

Yang belang tu nama  MA, putih tu RI, yang hitam tu plak...MAR..Marimar!!!!!kihkihkih


 Aku: Ingat Som,time pantang ni..Jangan makan  ikan masin ka ikan kering ka..sayoq pun jangan makan sayoq yang sejuk dan berangin..Nanti..badan ngan otot kamu lemah nanti..Tau2..

Som: Bukan dia kasik aku makan dedak ja ka dari dulu..

 Geli dak?? Gelila jugak..Mcam anak tikuskan rupa dia...hehe..

 Siyan engkau ek MAR..Hitaaamlaaa haaa...Xpala ceq no...Hitam tu manis...hihi

 Amboi seronok aih dia...macam tidoq atas Dunlop pillow lak...

 Be a good son my dear..

 Cam tenuk lak,ceq tengok vinatang ini...

 Ha..apa kau tengok Selamah??Tula..arnab lain bila dah beranak,dia jaga baby dia..ko lak dumpingkan baby ko..Tgk Som tu..bahagia ja dengan anak dia...KAU ADOOO??

 "Tanamkan azam untuk pregnant secepat mungkin,pastu jaga elok2" bagi motivasi sikit kat Selamah ni..sebab anak dia dulu,dia  makan,maybe dia ingat cikedis kot...apa daaa..

 Jangan sedih..rezeki diakan...Xpa aih..Cubala next time plak noo..


 Berangan ja kerja dia ni..

  Cik Tam dah pandang semacam..Dia ni ganas sikit tau..

Ok,.Cik Nab2 semua...kelik dulu deh...Malah nok bassso dah!!Manyok kijo nok buwak!! Nanti mung wat Aqiqoh ko gapo2 diyo,jemputla deh...bye!

4 comments:

d i b a said...

jen, dh tgk link ni ke blum http://manzlie-makkah.blogspot.com/
ni yg akak slalu tgk ..lame dah follow de nih.. best..:)

JANNAH means Heaven said...

orait..nanti saya tgk eh..

Munira Shaari said...

beraninyer pegang!!

JANNAH means Heaven said...

anak dia..innocent lagik..sebab tula berani pegang..hehe