Saturday, 29 September 2012

Trials of life

Dalam banyak2 penyanyi lelaki luar negara nikan, aku agak tertarikla dengan suara Sami Yusuf which is bagi aku agak unik dan sukar untuk ditiru,sangaaattt lembut n boleh wat audiotherapy..Dan selain daripada lagu Asma Allah dan Muallim, aku agak tersukala dengan lagu dia yang ni.. Trials of life..Lagu lama dah..tapi baru ja aku dengar..hehe..

Actually lagu ni macam nak nasihat kitala yang Allah tu ada ja untuk kita sebab Dia ja sebenar-benar tempat pergantungan..Ibu,ayah,kawan2 dan lecturers  xkekal selama-lamanya pun untuk bersama kita..So,no matter what,ingat Allah ja bila kena dengan apa2pun..

Lagu ni sebenarnya aku tujukan untuk diri aku sendirila yang kadangkalanya cepat sangat give up dan sensitif..huhu...standardlakan hati perempuan..Anyway..I'm trying to change that silly things..huhu..Nak jadi more positive n nak ubah mana-mana perangai aku yang aku boleh ubah,jadi lebih baik..

By the way..Thanks Samy Yusuf for singing this song, aku anggap dia nyanyi ni khas untuk aku sorang ja..hehe



My life is not the same
When I’m too concerned by what they say
Why should I? When I have you
To doubt you would be the worst mistake
Deep inside I know
That amidst all the darkness
And everything, which makes no sense
I know that you exist
You are the light
That guides me through my darkest nights
That shows me right from wrong in life
In a world that often lies
Cause I don’t need anyone
Nor anything in life
But You
No I don’t need anyone
To show me my way
No I don’t need anyone
But You
Trials of life upon me
Are more precious than diamonds and gold
Tested with fire I may be
But I know I’ll come out stronger in this world
Deep inside I know
That amidst all the darkness
And everything, which makes no sense
I know that you exist
You are the light
That guides me through my darkest nights
That shows me right from wrong in life
In a world that often lies
Cause I don’t need anyone
Nor anything in life
But You
No I don’t need anyone
To show me my way
No I don’t need anyone
But You
I only want the things
You know is best for me
I’d gladly sacrifice
If that’s what you decree
I would break and
Mourn in eternity
Perish into the sea
If that’s what you want for me

Words: Sami Yusuf
Music: Sami Yusuf
Produced by Sami Yusuf

3 comments:

archyhis mynEs leyha said...

salam..kak jannah... sedih dgar lagu nie... saya pon rasa macam nak give up ja... kawan2 pakat dapat tawaran belajar... tapi SAYA TIDAK... jadi bila baca entry kak jannah so lagu ni kita share la...hehehe...

archyhis mynEs leyha said...
This comment has been removed by the author.
kak jannah=) said...

Jangan sedih...Allah nak bagi something yang lebih baik daripada kawan2 awak=)