Tuesday, 27 December 2011

Sepraisla sangatkan..

Sebenarnya aku nak wat seprais kat family aku waktu aku balik Perlis ritu..Maklumla,dah 2 bulan kot aku tak balik rumah..Sibuk sangat ngan persatuan aku pun.(macam bunyik mak2 datin pulakkan)hehe..So,kebetulan pagi tu aku terjumpa ngan junior aku yang kebetulan jugak nak ke PUDU untuk beli ambil kawan dia..Dia offer nak carikan tiket untuk aku balik Perlis malam tu..Alhamdulillah,Allah permudah kerja aku...nak jadi rezeki,adalah satu tiket bas untuk malam tu yang tinggal..Seat aku pun paling hujung sekali kat dalam bas tu..hehe

Oleh sebab aku still ada kelas,jadik aku pun amikla tiket yang agak lewat sikit,iaitu dalam pukul 12.30 malam..Takut gak kot2 daripada UIA tu tak sempat nak g Pudu ka hapa..Maklumla..malang mana ada bau..

Habis2 kelas Dr Shakor tu,dia ajak aku n classmate aku pi tanam pokok..Aku bwak jugak tanahnya, danla aku korek tanah tu depan klinik UIA before pi kelas..hehe..tapi..ish..tak dan aku mana nak tanam pokoknya nak kejaq bas lagi..haha..Gila kalau aku pi..

Malam tu,aku naik teksi ja ngan kawan2 aku yang kebetulan nak g Putra jugak..Mana taknya, nak cepat, bas rapid pulak wat hal..berjam-jam kawan aku tunggu dia kata..Last sekali sampaila jugak..


Moden..Dah tak pakai beli kad kat kaunter..pakai bli token kat mesin ni ja
Macam nak masuk Genting kan..haha...canggih kewwww
Ok dah sampai pun Limosin aku..hehe..

Saat yang agak menakutkan jugakla...Walking alone in the middle of KL..

Teringat aku waktu jalan pukul 4 pagi lebih sorang2 kat Terminal Seremban time belajar kat Nilai dulu...Dalam keadaan takut2, kaki masih dipaksa untuk berjalan..Mujuq ada Allah..Dialah yang selamatkan aku daripada apa jua bencana..

Tengah2 berjalan,aku lalula kat depan bangunan berhantu ni...Scary gila kan bila tengok,macam kawasan setan shuffle ja..Tapi ... cantik jugak tengok lama2..Unik .hehe
Arghhhh..KL...KL..
Dah nak sampai Pudu...Alhamdulillah...
First time aku pi Pudu versi terbaru..hehe
Cantkla jugak...xdala berlemoih berlengaih macam dulu..Harap2..pengguna dapat menggunakan dengan baikla...Jangan duk buang singgam kat lantai ngan kerusi,habis rosak nanti..err..singgam tu chewing gum ya..hehe
Tempat nak turun kat bas ada pintu otomatik,dia bukak senirik bila kita lalu depan dia...Fuiyooo!!! Giler ahh!!(tu jalah aku nampak canggih pun..kahkahkah)

Setelah hampir 8 jam aku berhibernasi dalam bas,tibala aku di Perlis nan indah itu...
Wuarghhhh....Mayang subuh sat pastu kuaqla cari2 makan..Aloha Pargliss!!
Hai...sunyi ja...xnak sambut aku kerrr...huhu
Bila ada jalan ni,xprasan pun makcik..
Mana pi semua orang...Wey..aku balikla wey...red carpet mana??
Uiks???...Sini pun xdak..
Sini pun xdak?...xpa,aku nak pi makan jap..
Ok..get a bas to my home...hehe..Nak wat seprais punya pasal..Ni mesti parents aku terkejut ni aku wat seprais..hehe..sebab tu aku tak mintak dorang amik aku..
Hai...Bas2..betui2 mengingatkan aku masa zaman aku sekolah menengah..ehm...
Apa khabar rumahku...excitednya mak nak.....dah terbau dah bau rumahku..
Turun2 ja bas..aku ternampak abangku kat simpang..dia dalam kereta..Aku pun dengan excitednya melambai-lambai dari dalam bas sambil turun cakap SEPRAIS!!!!!!!! hehe..Abang aku pun cakap dengan muka kering"Ang nak seprais kat sapa,depa semua pi Kelantan tak balik lagi"

~Bunyik cengkerik tiba-tiba~

TIDAKKKKKKKKKKKKKK!!!!

8 comments:

fnaMaya said...

perghh ~~ mmg seprais thp tak hengat ... haha ... tudia , kalo sy dah nangeh da.. hehe ..

p/s: pki token tu mcm kat trem istanbul :)

JANNAH means Heaven said...

Yaka..ni saheh pernah pi istanbulkan...hebak2..hehe

Mardhihah Mat Ishak said...

jaaannnnaaahhh..!!
haha...kesiannnnyaaa..tp lawak2..:P

Munira Shaari said...

hehe jane2..study na kt rmh hehe

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehe..nk meletop perut bc entry ni..hehe..aduhai..kesian jane..

JANNAH means Heaven said...

Diha: Lawakler sangat..sedih wooo..sob3..

Munira dan mijan: dtang komen berjemaah..hehe...good luck final both of you=)

fnaMaya said...

err , baru pegi minggu lepas. heh ~~~ tapi betoi la, depa pki token gak .. huhu .

fasiihahsamsudin said...

hahaha..kelakar la entri ni..pepun sian akk..hee..sy pun budak uia gak,salam perkenalan..:)