Wednesday, 30 April 2014

Mendongak tanda berterima kasih


Semalam aku belikan kucing dirumah aku makanan
Aku xpernah lagilah belikan kucing tu jenama dan jenis macamtu
Sebelum ni aku belikan makanan kering ja
Tapi semalam aku belikan ni
Murah ja seringgit lebih...(sebab tu aku beli). Bila dah sampai rumah tu, aku cari kucing tu xjumpa..Aku pun panggilla,"Survivor oo Survivor, i bought you some food!!!"  Pastu dia pun maila tergedik-gedik mengiau kat aku..

Aku pun bagila dia test makanan nikan...Sekali time aku bukak2 ja bungkusan dia..Pergh..sedapnya..cam aku lak nak makan makanan kucing aku ni..hehe..

Then aku basuh mangkuk bubuh makanan kucing tu dalam tu bagilah dia makan..Mula2 kucing tu nampak cam nervous jakan nak makan..Yelah dia mesti hairan padia tuan dia bagi makan nikan..Sekali dah dia makan tu, tiba2 dia mendongak mereung kat aku...Muka dia macam cakap..Wow Jannah!!Unbelievable!! Amazing!! Tasty!!Yummy!! Lepastu dia teruskan makan..

Haha.kesian tengok dia muka macamtu..Tiba2 mak aku yang duk Port Dickson tu whatapps. Kebetulan dia duk jaga anak2 kak sulung aku di sana sebab mak depa pi kursus. Pastu,mak aku cakap harini dia masakkan anak2 buah aku sup. Dah siap, dia suapkanla depa..Sekali lepas suap tu anak2 buah aku  mendongak kat mak aku..Dia cakap, "Sedapla nenek".

Ha..macam sama kan..haha..Entahla

1 comment:

Linda said...

Salam kenalan.. tuh tandanya dia nak lg..hehe
btw, jemput lawat blog sy yer:
http://pearlbeautymomma.blogspot.com/