Friday, 15 February 2013

thailand visit

salu bukak blog sendiri...salu jugak termangu-mangu nak update apa... nak buh gambaq apa...huhu..

standardla bila aku balik rumahkan...nak online ja mesti ada yang panggil, jemuq kainla,pi teman beli belacanla apala...haha

Baru-baru ni,aku berkesempatan pergi ke Bangkok Thailand..memang rezekilah sangat2..Kebetulan waktu tu sekolah aku cuti seminggu,so aku pun amik keputusan untuk balik bercuti ke kampung halaman aku di Perlis..

Masa nak kemas2kan barang2 untuk bawak balik tu,suddenly aku ternampak   passport aku kat celah2 rak buku tu..Then aku terfikir why not aku bawak balik sekalikan, manalah tahu ada rezeki nak pi oversea ka time2 cuti nikan..Lagpun,dalam minggu aku balik tu, femili aku ada program kembara kat Bangkok., just nama aku xdisenaraikan sebabnya abah aku nak bawak adik aku yg xpernah lagi pi oversea ngan mak aku ja pi sana..Plus, the strong reason of courselah the budget..around RM 400 per person kowt,so mahailer nak bawak ramai2..But then aku xkisah pun,abah xbawak aku...sikit pun xkisah sebabnya aku baru jakan balik Vietnam, so kasik canla pulak kat adik akukan..,

Sesampainya aku kat rumah..aku gtau abah aku yang aku cuti sminggu,terus dia kol kawan dia tanya whether ada kekosongan tak untuk aku pergi..Alhamdulilah,they got two more places,so abah aku suh register nama aku n yang paling best,dia bagi diskaun RM200...hahaha..so aku punya paling murahla..tetiba lakkan...

Ehm,kami naik bas,ikut Padang Besaq...lama jugakla nak sampai Bangkok tu..N lama jugakkla aku dlam basnya...i think more than 24 hours...huhu..Yalah,brenti makanla,brenti itulah,brenti inilah..Pergi pulak dengan makcik2 n pakcik2...so,sangat makcik2 n pakcik2la bas tu brenti..hehehehe...

Jalan2 sekitar Thailand...serupa Kola Perlis ja..haha
Shop n go at Floating market...Best dan menakutkan...haha...seriau tengok dorang susun barang2..tak takut jatuh ka...huhu

 Full of cars and trees too..
Tut...Tut...

 Scenery dari bilik aku...

Favourite drink every single stop...Mr.Latte..haha 


Haha..ayam untuk anak2 buah aku...


Actually..aku banyak nak cerita..tapi ntahlah...rasa xbersemangat ar bila memikirkan cuti nak habis....................................jadik next time ar aku cerita lagik  pasal Bangkok ni..walau bagaimanapun....aku rasa Bangkok sangat cantik dan bersih compare dengan Kuala Lumpur...Cuma wayar elektrik dia...Very da serabut gila...haha..

1 comment:

Athirah Petani Pintar said...

sgt makcik dan pakcik ok.haha
wayar serabut,kena buat kajian pulak lps neh -.- haha